30 bin liralık telefon !

Google hizmetlerinin içinde bulunmadığı, Huawei’nin son bombası Huawei Mate Xs ülkemizde 29.999 TL etiket fiyatıyla satışa çıktı ! Peki bu telefonu bu kadar pahalı yapan özellikler neler ?
Huawei Mate Xs özellikleri

Öncelikle akıllı telefon çıkmadan önceki tahminlerin ne kadar tuttuğuna bir göz atalım. Huawei Mate X modelinde olduğu gibi bu modelde de Leica kamera bekleniyordu. Benzer bir tasarım çizgisinin beklendiği Xs modeli için geliştirilmiş menteşe tasarımının yer alacağı da tahminler arasında yer alıyordu. Hatta katlanabilir ekranlı telefonlar için bir sorun olan ekranın kırışması veya deforme olması durumu bu telefon için beklenmiyordu. Yani özel bir ekran teknolojisine sahip olacağı düşünülüyordu.

Tam da beklendiği gibi özelliklere sahip olan akıllı telefonun en dikkat çekici özelliği normal telefon halinden genişleyen ekran moduna geçişte görülüyor. Sağ tarafta bulunan bir tuş ile ekranın genişlediğini, rahat bir şekilde kitap bile okunduğunu görüyoruz.

Tasarımda dikkat çeken çizgilerin yer aldığını gördüğümüz Xs modeli için oldukça şık göründüğünü söylemek mümkün. Mate X modeline benzerliği ile gördüğümüz yeni modelin, çok daha dayanıklı bir ekran özelliği bulunuyor. Telefon halindeyken 6.6 inçlik bir ekrana sahip cihazın ekranının 19.5: 9 en boy oranına sahip olduğunu görüyoruz. 2.480 x 1.148 ekran çözünürlüğüne sahip olan telefon, tablet formuna dönüştüğünde hacmini 8 inçlik bir boyuta sabitliyor.

8 GB RAM ile karşımıza çıkan telefonun 512 GB depolama seçeneği bulunuyor. EMUI 10 ile kurulu gelen Xs modeli için renklerin de iki seçenek ile geldiğini söyleyebiliriz. Kırmızı ve Yeşil olarak sunulan renkler farklı alternatif arayanlar için güzel gibi duruyor.

Huawei Mate Xs kamera özellikleri

Huawei telefonlarının en önemli özellikleri arasında yer alan kamera özellikleri Xs için oldukça geliştirilmiş. Ana kameraya bakıldığında 40 Megapiksellik bir çözünürlük karşımıza çıkıyor. Yan kısımda konumlandırılmış kameralara bakıldığında 8 Megapiksel çözünürlüğe sahip telefoto özellikli bir kamera görüyoruz. Ona 16 Megapiksellik 17 mm f/2.2 özelliğinde bir kamera eşlik ediyor ve ToF sensörüne sahip bir kamera daha bu telefonda yer alıyor.

Makro çekimler için özel bir sensörün de eklendiğini söylemekte fayda var. 45x yakınlaştırma özelliğinin yer aldığı telefonun beklentileri de karşıladığı görülüyor.

Mate Xs için batarya özelliklerine gelecek olursak, burada karşımıza ekranın büyümesiyle birlikte desteğin sağlanması için bataryanın iki farklı şekilde yer aldığı görülüyor. 4.500 mAh’lik iki adet batarya kurulumu olan telefonun, 55W SuperCharge şarj desteğinin bulunduğunu söyleyelim. Bataryanın aşırı ısınmasını önlemek için de özel bir soğutma teknolojisinin yer aldığı telefonun oldukça güçlü olduğu söyleniyor.

Kaynak: ShiftDelete

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir