Çok Güvenebileceğiniz Yatırım Stratejileri

Yatırım dünyası adeta bir derya denizdir. Binlerce opsiyon, fırsat ve tuzakla doludur. Bu dünyaya yeni giriyorsanız yada başarısız olduysanız bu stratejileri mutlaka izlemeniz gerekiyor. Biraz sabırlı olun,dişinizi sıkın,zaman ayırın ve tüm ayrıntıları ele alın.

1-Şimdi Başlayın.

“Başlamak için mükemmel olmaya gerek yok mükemmel olmak için başlamalısınız.”

Birikiminizin oluşmasında en önemli faktör zamandır. Geleceğinizle ilgili hiçbir zaman çok erken veya çok geç değildir.İster bir üniversitesi öğrencisi olun ister emekli bir memur. Finansal piyasalara ne kadar erken yatırım yapmaya başlarsanız, bileşik faizin sihirli gücü sayesinde ileride o kadar çok paranız olacağını bilebilirsiniz.

2-Maksimuma Yatırım

Ne kadar çok para yatırırsanız o kadar hızlı başarılı bir yatırımcı olursunuz. Yatırım planınıza mümkün olduğunca çok para ayırın. Gerekirse yaşamınızda ki lükslerden vazgeçin.

3-Bilgi Güçtür

Portföyünüzdeki menkul değerler hakkında bütün kararları vermeye yetecek kadar çok şey öğrendiğinizde finans geleceğinin kontrolünü ele geçirmişsiniz demektir.

Yatırım ve finans hakkında bulabildiğiniz her türlü bilgiyi okuyun.Fakat okurken bilgilerin artı/eksisine ve doğruluğuna dikkat edin. Bütün bu emeğinizin ödülünü maddi açıdan rahat bir hayat sürerek yaşayabilirsiniz.

4-Agresif Olun

İhtiyatlı davranmak genellikle dezavantajdır.Birçok kez ispat edilmiştir ki paranızın hızlı büyümesi için portföyünüzün önemli bir bölümü yüksek performanslı hisse senedi fonlarına ayrılmalıdır. Eğer tahvil veya para piyasası fonları gibi sadece tutucu yatırım araçları alırsanız enflasyonu aşan getirileri görme şansınız neredeyse hiç olmaz.

5-Parayı Likit Şekilde Tutun

Evinizdeki kısa vadeli krizleri karşılamak için yatırımlarınızdan para çekme veya onlara karşılık borç para alma yoluna sapmayın.Uzun dönemli maddi hedeflerinizi karşılayabilmeniz için yatırdığınız paranın zaman içinde görevini yapmasına izin vermeniz önemlidir.Fakat maddi bir sıkıntı yaşadığınızda yatırımlarınızı kullanmak son opsiyonunuz olsun.

6-Piyasaya Dikkat Edin

Menkul değerlerinizi değerlendirirken veya yeni yatırım tercihleri yaparken piyasa eğilimlerini göz ardı etmeyin. Bir fon ne kadar iyi yönetilirse yönetilsin genel jeopolitik ve ekonomik iklimdeki değişimler piyasaları altüst edebilir. Akıllı yatırımcılar piyasaların genel trendine dikkat eder ve yatırımlarını buna göre ayarlar.

Kaynak: Yatırım 101 / Michele Cagan

Yazar: Sertaç Kevran

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir